Hoe krijgen we hot leads uit Google?

We doen er als bedrijven alles aan om online gevonden te woorden via Google en andere initiatieven om meer bezoekers, lees hot leads, naar onze website te krijgen. Echter op het moment dat je dan in Google Analytics ziet dat je bezoekers zijn gestegen, maar je telefoon niet meer rinkelt. Wat doe je dan?

Met deze blog laten we als marketing bureau zien hoe wij te werk gaan voor onze klanten! Wij zetten namelijk alle middelen van inbound marketing in om die online traffic op gang te brengen. We schrijven blogs en plaatsen die in netwerk groepen, we draaien bannering campagnes, maken mooie SEO teksten en vervolgens doen we aan remarketing, zodat mensen weer opnieuw oog in oog komen te staan met onze boodschap.

Maar het gaat er niet altijd om hoe je meer leads krijgt, maar wat je nou daadwerkelijk doet met deze leads als B2B bedrijf. Daarom doen we een beroep op Google Analytics.

Meer Leads met Google

Stap 1) Analyseer de doelgroep door te kijken naar het netwerk van deze doelgroep:

Google analytics overzicht statistieken leads

Je ziet het kopje “serviceprovider” staan, met daaronder een lijst met alle bezoekers en hun bijbehorende netwerk. Vaak zijn dit providers, zoals een KPN, Ziggo of andere grote netwerkclubs. Echter, regelmatig kan je er ook de bedrijfsnaam tussen zien staan. En dit is dus erg interessante informatie. Naast de naam zie je ook hoe lang ze op jouw site zijn geweest, hoe vaak en welke pagina’s ze hebben bezocht. Dit zijn dus niet zomaar leads, maar HOT LEADS!

Hot Leads filteren van algemene serviceproviders

Stap 2) Als je dagelijks meer dan 100 bezoekers op je website mag ontvangen lijkt het me handig om een aantal filters toe te passen, zodat je het kaf van het koren kan scheiden. Oftewel, je leads worden dan pas echt hot leads. Welk bedrijf wil dat nou niet?!

Filteren hot leads vanuit Google

Klik op geavanceerd en sluit vervolgens een aantal standaard serviceproviders uit, zoals KPN en Ziggo uit en ook bijvoorbeeld de term inc (zie voorbeeld), daarnaast vind ik de bouncers ook niet interessant. Dus die filter ik ook gelijk.
Als je nu op toepassen klikt heb je een mooie lijst met relevante leads, de echte HOT LEADS!

Dagelijkse dosis Google hot leads ontvangen per email

Stap 3) Het mooie aan deze lijst met hot leads is dat je deze dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch kan versturen naar bijvoorbeeld de sales afdeling, zodat zij dagelijkse verse leads krijgen om na te bellen of te mailen. Gebruik hiervoor de optie ‘email’ in het aangepaste rapport en bepaal zelf hoe vaak en als welk bestand u het rapport wilt ontvangen. Ik kies zelf voor een dagelijks PDF bestand.

Mail hot leads google analytics mailinglist