Kilimanjaro beklimmen voor War Child als marketing project

WHY BANKS AREN’T LENDING’S DEAD END
26 mei 2015
Belang van Het Business Model Canvas (BMC)
23 juli 2015

Kilimanjaro beklimmen voor War Child als marketing project

Beklimming Kilimanjaro top marketing fondsenwerving

Op 6 februari 2015 bereikte Gideon Tailleur (een van de oprichters van Business Tailors) de top van de Kilimanjaro. Deze 5895 meter hoge berg beklom hij om geld in te zamelen voor War Child.

Om geld in te zamelen bedacht hij het concept “Klimmenaardaaro”  voor zijn marketingbureau, G-tail.com. Vrijwillig zette hij zich in als marketeer om ludieke acties te bedenken voor merken in ruil voor een donatie aan War Child. Hij maakte van fundraising, FUNraising

Het was een succesvol project, wat publiciteit in kranten Metro en Parool en ook de Adformatie heeft opgeleverd en ook de radio. Uiteindelijk heeft het meer dan €5000,- opgebracht.

In zeer korte tijd wist hij met zijn online marketing project op Facebook, Twitter en Instagram zo’n 1500 volgers te realiseren die de acties voor de betreffende merken onwijs waardeerden. Zo liet hij op social media zien hoe bedrijven hun merk kunnen activeren, maar ook video content marketing kunnen inzetten en MVO.

Doneren voor bedrijven kan leuk zijn!

De hoogtepunten van het project:

Natuurlijk de bereikte top

Hoe het allemaal begon met een oproep aan merken en bedrijvenVoor het project wist ik Ellen Hoog bereid te vinden om conditie tips te geven en haar hockeystick te doneren aan War Child. Deze stick bracht in een online veiling uiteindelijk het record bedrag €560,- op.

De video werd meer dan 10.000 keer bekeken en was daarmee online succesvol. Omdenken om een veiling onder de aandacht te brengen op een andere manier is ook een vorm van guerilla marketing.

    

10403039_676672515789007_7849590328632101248_n

Artikel in Het Parool als Amsterdammer van de dag

Mijn meest succesvolle actie was voor Amsterdammertje ossenworst. Met de hoogste abseil ooit gedaan in Nederland te Rotterdam wist ik Adformatie, Metro en radio Amsterdam te bereiken. Dit bracht een mediawaarde op van 12.500,- en dat met een donatie van “slechts” 450,- aan War Child. Oftewel een perfect voorbeeld van guerilla marketing, zoals het bedoeld is.

abseil adformatieMetro bericht2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook ben ik in een bad gestapt met Wim Hof, de Iceman. Hij zorgde ervoor dat ik alle ijssoorten kon weerstaan, alhoewel… al het ijs?? Ijscuypje bewees me later dat ik toch nog een zwakte had en doneerde graag aan War Child om dit te tonen.

In een volle Amsterdam Arena mocht ik penalties gaan schieten. Dit kon ik natuurlijk niet doen zonder de juiste kicksen. Vandaar klopte ik aan bij de winkel Football Temple.