Sony Xperia smartphone duiken

Algemene voorwaarden
11 mei 2015

Sony Xperia smartphone duiken

Sony Xperia wet experience duiken smartphone, guerilla

Voor Sony bedachten we de Sony Xperia wet experience.

Sony introduceerde een nieuwe, waterdichte smartphone: de Sony Xperia Z. En KPN opende een nieuwe XL winkel op een nieuwe locatie in Almere. Dit was een mooie gelegenheid om beide merken te combineren en met een guerilla marketing actie de opening plaats te laten vinden. Het werd een succesvolle regionale actie voortgekomen uit een mooie partnership tussen twee grote merken en uitgevoerd door Brandbase.

Container vol met smartphones: duik en win
‘The Wet Experience’: Duik en win een Sony Xperia Z. In deze duiktank liggen smartphones: duizenden dummy’s en een paar echte Sony Xperia Z-toestellen. Bezoekers krijgen één duikkans. Wie de echte Sony Xperia Z opduikt, mag hem houden.

SONY Xperia duiken smartphone, succesvolle guerrilla marketing actie

 

Resultaat
Ongeveer honderd enthousiaste duikers weten we in een wetsuit te hijsen en waagden een poging. Alle zes de echte toestellen werden opgedoken. Naast de bijna honderd duikers trok de actie veel bekijks door honderden nieuwsgierige kijkers. Deze kijkers wisten we vooraf al via social media te informeren over de actie.

Buiten het feit dat de wet experience aandacht trok bracht de guerrilla marketing campagne teweeg dat mensen van het bestaan van de winkel op de hoogte kwamen en werden er veel foto’s via social media gedeeld.