Is online marketing ook interessant voor mijn bedrijf?

Wacht, we delen een printscreen met je die aangeeft hoe belangrijk alleen al social media is voor de bezoekers op een website!

Het betreft de bezoekersstroom op de website van een klant van ons.
Wij begonnen daar met een social media strategie en deze actief in te zetten (Facebook, Twitter, Instagram en Youtube).

Je ziet dat er 2,5 maand later steeds meer bezoekers komen, zonder bijvoorbeeld Google Adwords te gebruiken. Ook op dagen dat er geen bericht wordt gepost blijft er een organische bezoekersstroom komen.

Los nog van de behaalde conversie op de bezoekers. Maar dat heeft weer te maken met website optimalisatie.

Daarnaast ga je de conversie behalen door te analyseren wie er op de website is geweest. Dan start je met retargetting.

Website bezoekers verhogen met social media marketing

 

Je zult waarschijnlijk graag specifieke aantallen willen zien. Echter in deze is dat niet van belang. Het enige wat wij willen aantonen is namelijk het belang van social media en dat je op structurele basis dit moet inzetten wil je hier de resultaten van zien.


Drie onmisbare tips om social media marketing zo goed mogelijk in te zetten

Social media kalender
Ons advies is om voor de komende twee maanden al een kalender te maken en op te hangen. Hier kan je van tevoren invullen welke content je deelt en op welke dag. Deze kan je zelfs al inplannen van tevoren.

Ga structureel te werk
Zoals je ook in de grafiek kan zien, gaat resultaat niet over 1 nacht ijs. Een strategie zorgt ervoor dat je structureel content deelt. Tevens zorgt een structurele aanpak ervoor dat je exact kan zien wat wel en niet werkt. Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor het succes.
Zo posten wij structureel drie dagen per week een bericht via de verschillende social media kanalen en dat 3 maanden lang.

Plaats links van jouw website in de content
Vergeet niet bij je social media posts linkjes naar de website te plaatsen. Anders komt er nog steeds niemand naar jouw site. En vanaf jouw site kan je weer beter sturen en inzichtelijk krijgen wie jouw doelgroep is. Zie ook dit artikel.

Pas nu, na 2,5 maand zie je dat er een vaste standaard onderstroom van bezoekers komt. Google gaat je hierdoor ook beter weten te vinden. Voilà!

 

Zie je online marketing uitdagingen voor jouw bedrijf?
Wil je weten wat we op online marketing gebied voor jouw bedrijf kunnen doen of heb je een vraag nav het artikel?

Stuur ons gerust een bericht! Wij helpen bedrijven ook op interim gebied.